Geolokációs marketing

Geolokációs Marketing

Geolokációs marketing megoldások - Foursquare, Gowalla, Facebook Places, Google Maps.

Friss topikok

Gowalla: a nagy újrakezdés

2011.09.24. 17:49 Geolokációs Marketing Blog

 

A Gowalla teljesen újradefiniálta és pozícionálta magát a geolokációs alkalmazások piacán. A játékos megközelítést eldobva, sokkal inkább egy idegenforgalmi tanácsokat adó, felfedézésre invitáló és élményekhez hozzásegítő szolgáltatás kíván lenni.

Elindult a Social Guides nevű szolgáltatás, melyet a Gowalla saját berkekben szerkeszt  és igéretek szerint "Lonely Planet"-szintű tanácsokkal és tippekkel fog bővülni kiegészülve a felhasználók által generált tartalommal, feltöltött képpekkel. Jelenleg a világon 60 nagyváros készült el a National Geographic és a Disney közreműködésével, Európában például München, Róma, Prága vagy Stockholm.

Itt lehet szemezgetni: http://gowalla.com/guides

  

A fő cél egy közösségi világatlasz létrehozása, így hamarosan sokasodni fog a lefedett városok száma, melyhez a Gowalla közösség tagjainak nagyfokú hozzájárulására is számítanak.

 

Az új stratégia alapján most úgy néz ki, hogy leginkább az utazókra, turistákra fókuszálni a Gowalla, mintsem a helyiekre, számomra csak mondjuk Európát tekintve gondot okozhat a külföldi mobilos adatforgalom, bár azért sok nagyvárosban találni ingyenes WiFi-hotspotokat, de azért mégsem fog olyan használatot generálni, mint egy olyan szolgáltatás, amit mindennaposan használunk helyi lakosként ---> természetesen más a helyzet az amerikai piacon. 

iOS verzió http://itunes.com/app/Gowalla

Android verzió https://market.android.com/details?id=com.gowalla

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://geolokaciosmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr413253500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wroadd 2011.09.24. 18:07:49

A Gowalla elbaltázta a beharangozott 4sq-es "átállást", így kellett az újrapozícionálás, de nem biztos, hogy a legjobb megoldást választotta.
süti beállítások módosítása