Geolokációs marketing

Geolokációs Marketing

Geolokációs marketing megoldások - Foursquare, Gowalla, Facebook Places, Google Maps.

Friss topikok

Hogyan hozzunk létre és jegyezzünk be hivatalosan üzleti helyszíneket Foursquare-en?

2011.09.23. 08:02 Geolokációs Marketing Blog

A Foursquare helyek és kedvezmények/ajánlatok(Specials) azt a lehetőséget nyújtják üzlethelységek számára, hogy tulajdonusuk különleges ajánlatokat hozhasson létre a Foursquare-en bejelentkezők számára. Nemzetközi és hazai példák alapján leginkább a vengéglátóipari helyek alkalmazzák szeretettel, de kis közértek, non-profit NGO-k is sikeresn élni képesek a szolgáltatás nyújtotta lehetőségekkel.

Ahhoz, hogy üzletünk számára létrehozzunk egy Foursquare Special-t első körben létre kell hoznunk üzletünket a Foursquare adatbázisában, ezt legegyszerűbben a https://foursquare.com/add_venue oldalon tehetjük meg, ha viszont valaki már előttünk létrehozta üzletünk Foursquare helyét, akkor a hely oldalán a Mayor cím birtokosa alatt a CLAIM HERE linkre kattintva elindíthatjuk a hivatalos bejegyzést.

El kell fogadnunk a Foursquare “Venue Platform Terms of Use” szabályzatát, ezek után felhívja figyelmünket, hogy publikusan is a mi fiókunkhoz rendeli az adott helyszín tulajdonjogát.

E lépés után 3 választásunk adódik, ki kell választanunk, hogy ez egy egyedi helyszín, franchise hálózat része kevesebb mint 10 üzlettel, vagy egy franchise hálózat több mint 10 üzltettel. Az első két lehetőség esetében 2 fajta módon regisztrálhatjuk üzletüket, ami Magyarországon igazából csak egy, mivel az első lehetőség, miszerint az üzleti helyszínnél való telefonszámon keresztüli regisztrációs visszaigazolás jelenleg még csak az Egyesült Államokban működik.

Ebből fakadóan Magyarországon csak az üzlet postai levélcímére küldött regisztrációs kód átvétele után tudjuk aktiválni üzletünket, ennek átfutási ideje 1-2 hét, nagyban függ a nemzetközi postai szolgáltatóktól.

A regisztrációs kóddal való aktiválás után megjelenik fiókunkban egy új fül, a Manager Tools, ahol nekikezdhetünk Foursquare kampányunk megtervezéséhez és a kedvezmények, speciális ajánlatok létrehozásához.

Ezekről majd bővebben következő bejegyzésünkben írunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://geolokaciosmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr293247595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása