Geolokációs marketing

Geolokációs Marketing

Geolokációs marketing megoldások - Foursquare, Gowalla, Facebook Places, Google Maps.

Friss topikok

Home alone, avagy biztonsági változások a Foursquarenél

2011.09.20. 07:31 Geolokációs Marketing Blog

A Foursquare felhasználók jelentős része hozzáadja a Foursquare helyadatázizáshoz saját otthonát, melybe általában a nap végén jelentkezik be. Ez valamennyire aggályos lehetett személyes adatok szempontjából, mivel miután az adott személy otthonában is elnyerte a mayor címet az kikerült az adatlapjára, ha hozzáadta utca-házszám szinten az adatokat, akkor nagyon egyszerűen be lehetett azonosítani, hogy éppen az adott lakásban/családi házban otthon tartózkodik-e a tulajdonos.

Még ha csak utca szinten adta meg valaki az adatokat a Foursquare superuser fiókkal rendelkezők láthatták a bejelentkezések pontos helyét(kék pöttyök által jelölve a térképen), mely alapján könnyen beazonosítható volt a valódi helyszín. Ezen a helyzeten kívánt változtatni a Foursquare, így a napokban pár változatást eszközölt e terén, ezek megtekinthetőek a itt. Ehhez természetesen a helyes kategóriaválasztás szükséges a hely esetén, melynek HOME-nak kell lennie. Az otthonodnak megadott helyszínt, ha eddig más kategóriában volt átállíthatod HOME-ra, melynek pontos adatait csak a Foursquare barátaid látnak, de ha aggályosnak tartod ezek után ezt a lehetőséget, akkor törölheted is az egész helyet a Foursquare adatbázisából, ezeket mind a “Report a Problem” linkre kattinva tudod megtenni.

Ezentúl a home kategóriájú helyeknél a következő szöveg fogad:

Since this is a home, the exact location is not shared here. This map is of the approximate area.

Ez egy fontos előrelépés volt a személyes adatok védelme szempontjából, borítékolható természetesen az is, hogy a felhasználói bázis növekedésével a bűnelkövetők számára is “hasznos” eszközzé válhat a Foursquare, de ezzel a lépéssel valamennyire visszaszorítható ez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://geolokaciosmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr573240093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása